Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: старосинявські платники податків краще знатимуть податкове законодавство і працюватимуть без проблем

опубліковано 29 квітня 2021 о 15:26

У Старосинявській ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій  області триває інформаційно-роз’яснювальна робота щодо декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2020 року.

Зокрема, начальником податкової інспекції Галиною Гук проведено робочі зустрічі з громадянами, які є власниками земельних часток (паїв) та самостійно обробляють земельні ділянки.

У ході діалогу начальник ДПІ наголосила, що громадяни, котрі протягом 2020 року самостійно обробляли власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 гектари та отримували доходи від продажу сільськогосподарської продукції до 1 травня 2021 року мають обов’язок  стосовно декларування отриманих доходів та сплати податків і зборів. Також йшла мова про те, що сплачені фізичними особами податки і збори – це внесок кожного громадянина в наповнення бюджету громади Старосинявської селищної ради, з якого надалі проводиться фінансування шкіл, лікарень, ремонт місцевих доріг тощо.

«Фізичні особи, які одноосібно обробляють земельні ділянки (паї) та отримують доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, мають можливість здійснювати таку діяльність з вирощування сільськогосподарських культур, зареєструвавшись суб’єктами господарювання – фізичними особами підприємцями, зі сплатою відповідних податків і зборів до бюджету та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – до відповідних цільових фондів, згідно з вимогами чинного законодавства. При цьому, сплата ЄСВ забезпечує формування страхового стажу, а отже, і соціальні гарантії у майбутньому», - підкреслила Галина Гук.