Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Маківській ОТГ по-діловому поспілкувалися з приводу виплати прозорої заробітної плати та змін у податковому законодавстві

опубліковано 29 квітня 2021 о 15:11

За участі начальника Дунаєвецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Наталії Баранюк та представників Маківської сільської об’єднаної територіальної громади обговорено питання щодо необхідності здійснення спільних заходів з недопущення випадків порушення податкового законодавства платниками податків на території громади та проведено консультації  з підготовки діяльності робочої групи з питань легалізації  виплати заробітної плати і зайнятості населення.

Зважаючи на актуальність теми, керівник ДПІ Наталія Баранюк звернула увагу присутніх на використання РРО/ПРРО фізичними особами підприємцями, подання звітності в електронному вигляді, формат списання, відтермінування та прощення податкового боргу та податкові канікули для ФОП першої групи, що передбачено Законом 1072, та сплату податку на нерухоме майно.

Також мова йшла про залучення до декларування та оподаткування доходів громадян – одноосібників, які є власниками земельних ділянок площею понад 2 га та власними силами обробляють ці ділянки. Враховуючи, що декларування доходів такими громадянами є вимогою Податкового кодексу України, наразі податківці краю проводять роз’яснювальну роботу серед аграріїв щодо неухильного виконання під час провадження ними підприємницької діяльності вимог чинного законодавства, яке регулює земельні відносини, питання оподаткування, оформлення використання найманої праці та оплати праці тощо.

Також податківець нагадала присутнім про необхідність декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року. Відтак, платники податків зобов’язані подати декларацію до 1 травня 2021 року. Примітно, що при направленні декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися електронним сервісом в Електронному кабінеті, який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

«У ході безпосереднього спілкування з платниками найкращим чином можна роз’яснити усі новаційні законодавчі аспекти і досягти бажаного результату – комфортної діяльності бізнесу у правовому полі та сумлінної та прозорої сплати податків» – резюмувала Наталія Баранюк.