Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Найактуальніші питання податкового законодавства роз’яснили платникам податків у Полонному

опубліковано 09 квітня 2021 о 09:03

В Полонській Державній податковій інспекції продовжено робочі зустрічі з мешканцями громади. Одним із найактуальніших питань зустрічі - декларування доходів громадян, отриманих протягом 2020 року.

Під час спілкування громадяни мали можливість отримати відповіді на  питання, пов’язані з термінами та способами подання. Основним було питання щодо декларування доходів отриманих від самостійної обробки паю. Податківці нагадали, що подавати декларації про майновий стан і доходи повинні громадяни, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції (п.п. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України (далі ПКУ)). Також обов’язок стосовно декларування отриманих доходів та сплати відповідних податків і зборів мають фізичні особи – орендодавці у разі надання власних земельних ділянок (паїв) в оренду іншій фізичній особі, яка не є суб’єктом господарювання, та отримують дохід у вигляді орендної плати (п.п. 170.1.5 п. 170.1 ст. 170 ПКУ).

Відповідно до вимог ПКУ доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 гектари та доходи від надання власних земельних ділянок в оренду іншій фізичній особі, підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військовим збором за ставкою 1,5 відсотки.