Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Концепція розвитку корпоративної культури ДПС зміцнить співпрацю податківців з платниками податків

опубліковано 09 квітня 2021 о 08:59

Важливим документом, що регламентує роботу Державної податкової служби, сприяє подальшому розвитку соціального партнерства та ділової співпраці з платниками, забезпечує соціальну й економічну стабільність стала Концепція розвитку корпоративної культури ДПС.

Її розроблено з урахуванням положень Конституції України, Податкового кодексу та інших нормативно-правових актів. Метою Концепції є визначення сутності корпоративної культури, основних принципів та особливостей її формування та впливу на розвиток процесу комунікації і досягнення результату.

Новий документ включає цінності, що сформовані на основі місії і стратегічних цілей податкової політики - бути повністю транспарентною, сучасною і технологічною службою, яка надає якісні та зручні послуги платникам, ефективно адмініструє податки, збори та платежі, виявляє нетерпимість до корупції.

Як зазначив у зв’язку із запровадженням Концепції виконувач обов’язків начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валерій Коновальчук, в основі корпоративної культури лежать цінності та норми поведінки, система лідерства та комунікацій, трудова та ділова етика. Саме тому ефективна та мотивована командна робота базується на взаємоповазі, співробітництві, сумлінні та динаміці розвитку.

«Завдяки реалізації цих базових принципів, щоденному внеску платників податків та професіоналізму податківців Хмельниччини з початку 2021 року обсяг надходжень до бюджетів усіх рівнів склав 3,5 мільярда гривень, що у порівнянні з 2020 роком більше на понад 500 мільйонів гривень. При цьому індикативне завдання виконано на 105,6 відсотка, що дозволило забезпечити додаткові податкові надходження у сумі 185 мільйонів гривень», - зазначив Валерій Коновальчук.

Власне, Концепція розвитку корпоративної культури ДПС - це ще один елемент у новій стратегії роботи, яка дозволяє за рахунок ефективного адміністрування податків, розвитку електронних сервісів створювати необхідні умови для роботи бізнесу, зміцнювати партнерські взаємовідносини з платниками податків, які втілюються у досягнення спільних результатів по наповненню бюджету.