Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: податковий «урожай» від аграріїв Дунаєвеччини

опубліковано 09 квітня 2021 о 10:20

За участю начальника Дунаєвецької державної податкової інспекції Наталії Баранюк відбулась виїздна нарада активу громади у селі Нестерівці.

Присутніми на зустрічі були громадяни-одноосібники, у власності яких є трактори та комбайни, і відповідно вони надають послуги населенню з обробітку сільськогосподарських земель та паїв. У ході зустрічі було обговорено питання кампанії декларування громадянами доходів, одержаних від надання послуг. Була проведена роз’яснювальна робота з платниками єдиного податку. Роздано бланки для заповнення податкових декларацій. Також посадовець нагадала про строки подання декларацій, які наближаються до завершення.

Наталія Баранюк також відмітила, що лідерами зі сплати єдиного податку є аграрії, що здійснюють діяльність на території Дунаєвецької ОТГ. Вони забезпечили найбільший відсоток від загальних надходжень до місцевих бюджетів.

Податківець нагадала, що громадяни-одноосібники, які самостійно обробляють земельні ділянки (паї) з метою одержання прибутку, зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2021 року декларацію про отримані доходи, з яких в минулому році не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Податкова декларація подається за вибором громадянина в один із таких способів: особисто або уповноваженою на це особою; надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; засобами електронного зв’язку в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС України «Електронний кабінет».

У зв’язку з карантинними обмеженнями, декларацію про доходи краще подати в електронному вигляді. Потенційні декларанти можуть зареєструватися в Електронному кабінеті, попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис.  

Наприкінці зустрічі, Наталія Баранюк наголосила, що податкова служба у дистанційному форматі забезпечує якісний сервісний супровід платників, у телефонному режимі фахівці щодня надають сотні відповідей на актуальні запитання забезпечення економічної діяльності та оподаткування.