Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: податківці Хмельниччини та актив територіальних громад реалізовують резерви наповнення бюджету

опубліковано 24 березня 2021 о 10:32

Провідними фахівцями податкової служби Хмельниччини у ході робочої зустрічі з представниками територіальних громад, яка відбулася в онлайн форматі, обговорено питання встановлення оптимальних ставок по місцевих податках і зборах, прийняття органами місцевого саморядування рішень за формою, затвердженою Постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2020 року №1330 «Про затвердження Порядку та форм надання контролюючим органам в електронному вигляді інформації щодо ставок та податкових пільг із сплати місцевих податків та/або зборів», а також своєчасне надання їх копій податковим органам.

Водночас у ході діалогу розглянуто питання розширення бази оподаткування, своєчасне укладання та переукладання договорів оренди землі та надання переліку орендарів для залучення їх до оподаткування.

«Зазначена зустріч, яка пройшла у форматі ZOOM, - один із дієвих заходів, які вживає Головне управління ДПС у Хмельницькій області для забезпечення надходжень до місцевих бюджетів плати за землю з юридичних осіб. Як наслідок, до місцевих бюджетів краю протягом січня-лютого поточного року надійшло 98,3 мільйона гривень, що забезпечило виконання індикативного показника ДПС  України на 100,1 відсотка», - прокоментувала результати роботи начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС в області Вікторія Орловська.

Примітно, що одним пріоритетних напрямів співпраці з територіальними громадами залишається реалізація додаткових резервів збільшення надходжень до бюджету, який на сьогодні активно підтримується і розвивається усіма зацікавленими сторонами.