Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Викрито відмивання злочинних доходів, отриманих від незаконного обігу наркотиків, на суму 2,9 млн гривень

опубліковано 24 березня 2021 о 13:33

Податківцями у Тернопільській області проведено дослідження протиправної діяльності групи громадян, які в ході своєї злочинної діяльності під час здійснення незаконного збуту наркотичних засобів та психотропних речовин, реалізовували злочинний умисел, направлений на отримання незаконних доходів на постійній основі.

Протягом 2020 року група осіб реалізовувала злочинний умисел, направлений на отримання незаконних доходів шляхом придбання, зберігання з метою збуту та безконтактного збуту особливо небезпечного наркотичного засобу — канабісу (марихуани) та особливо небезпечної психотропної речовини – PVP особам, схильним до їх вживання.

З метою приховання (маскування) незаконного походження отриманих коштів, джерела походження, та їх легалізації (відмивання), організатори  здійснювали регулярні фінансової операції з переведення коштів з електронних гаманців на банківські картки фізичних осіб з подальшим зняттям готівкою та для оплати товарів і послуг, в тому числі нових партій наркотичних засобів. Встановлено отримання доходів у сумі 2,9 млн грн.

За даними фактами в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 306, ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Наразі фігурантів затримано та оголошено підозру.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»