Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нюанси нарахування мінімального податкового зобов’язання обговорили в Шепетівській ДПІ

опубліковано 06 червня 2024 о 12:18

Днями начальник Шепетівської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валентина Ординська провела зустріч з начальником відділу доходів фінансового управління Шепетівської міської ради, під час якої обговорили важливість своєчасної та в повному обсязі сплати майнових податків задля наповнення місцевої скарбниці. 

Як зазначила Валентина Ординська, правильність нарахування мінімального податкового зобов’язання залежить від належного оформлення договорів оренди земельних ділянок та їх реєстрації у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Саме тому, за словами керівника ДПІ, потрібно переглянути та привести у відповідність уже діючі договори оренди, а при укладанні нових - дотримуватись усіх необхідних процедур їх реєстрації. Також посадовиця зазначила, що проведена робота допоможе не лише при нарахуванні МПЗ, а й земельного податку для громадян громади. 

Крім цього, Валентина Ординська розповіла про електронні сервіси ДПС, зокрема про Електронний кабінет платника та безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова», за допомогою яких громадяни мають можливість в онлайн режимі переглянути інформацію про нараховані суми майнових податків, дізнатись про наявність податкового боргу та стан розрахунків з бюджетом, подати декларацію на податкову знижку тощо. Також нагадала, що у разі виявлення розбіжностей між даними, зазначеними в податковому повідомленні – рішенні, та даними, зазначеними в документах на право власності на майно громадяни можуть провести звірку.