Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Ярмолинецькій ДПІ роз’яснюють порядок подання декларації та інші особливості податкового законодавства

опубліковано 25 березня 2024 о 14:47

Начальник Ярмолинецької державної податкової інспекції Світлана Павлюковська під час зустрічей з платниками податків надає роз’яснення вимог податкового законодавства. 

Найбільш актуальним на зараз є тривалість кампанії щорічного декларування доходів громадян, яка триватиме до 01 травня 2024 року, з метою декларування права на податкову знижку – до 31.12.2024.  

Начальник ДПІ зазначила, що за вибором платника декларацію про майновий стан і доходи, отримані протягом 2023 року, можна подати особисто, поштою або засобами електронного зв’язку. 

В цьому контексті Світлана Павлюковська зосередила увагу присутніх на перевагах використання сервісів ДПС та подання податкової звітності через «Електронний кабінет», розповіла про те, які саме сервісні послуги можна отримати через Електронний кабінет платника. Вона відмітила, що завдяки таким сервісам можна не лише подати податкові декларації (розрахунки) засобами електронного зв’язку, але й надіслати заяви, отримати довідки, ознайомитись з корисною інформацією від податкової тощо. При цьому у приватній частині Електронного кабінету інформація щодо облікових даних, поданої звітності, стану розрахунків з бюджетом, листів, запитів, реєстрації податкових накладних оновлюється в режимі реального часу.  

Керівник ДПІ також зазначила про переваги використання єдиного рахунку, про необхідність застосування з 01 січня 2024 року платіжних терміналів для розрахунків платіжними картками, про можливість отримання податкової знижки, про оподаткування благодійної допомоги ВПО, звернула увагу на зміну порядку заповнення реквізиту "Призначення платежу" в платіжних інструкціях відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 22.03.2023 N148. 

Крім того, вели мову про особливості нарахування майнових податків громадянам, в тому числі МПЗ, використання РРО/ПРРО, можливості застосунку «Моя податкова», обов’язковість легалізації найманої праці та ін.