Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волочиська ДПІ: про утворення і використання фінансових ресурсів під час засідання міської ради

опубліковано 25 березня 2024 о 14:45

Начальник Волочиської державної податкової інспекції Анатолій Саланський прийняв участь у засіданні робочої групи з питань сплати податків та наповнення місцевого бюджету Волочиської міської ради.

Основними темами стали обговорення шляхів погашення боргів до бюджету, дотримання чинного законодавства щодо легалізації найманої праці, застосування РРО/ПРРО при розрахунках за готівкою та ін.

Анатолій Саланський у своєму виступі наголосив на важливості в умовах воєнного стану пошуку резервів наповнення дохідної частини бюджету 2024.

Під час засідання обговорено важливість своєчасної сплати податків і зборів, сприяння реалізації спільних заходів зі збільшення податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів, розвитку економіки, збереження та створення робочих місць, а також  виплати належного рівня заробітної плати.

Податківець проінформував про новації податкового законодавства, зокрема про хід деклараційної кампанії, про особливості нарахування мінімального податкового зобов’язання громадянам, про правила оформлення платіжних документів, порядок застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій, ведення обліку товарних запасів СГ, забезпечення використання електронних платіжних засобів.

Учасники зустрічі домовились про оптимізацію шляхів співпраці, зокрема щодо погашення податкового боргу та роз’яснення громадянам, що на суму боргу до 3060 грн. податкова вимога не надсилається. Тому, громадяни, платники податків повинні самостійно слідкувати за своєчасністю сплати відповідних платежів до бюджетів, не накопичувати податкові борги.  

В зв’язку з цим, начальник ДПІ наголосив на перевагах спілкування з податковими органами в електронному вигляді, зокрема за допомогою сервісу ДПС "Електронний кабінет", мобільного застосунку «Моя податкова», електронної скриньки комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua.