Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості деклараційної кампанії 2024 та електронні сервіси ДПС розповідають платникам Кам’янець-Подільські податківці

опубліковано 25 березня 2024 о 14:43

Працівники Кам’янець-Подільської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області щоденно роз’яснюють актуальні питання податкового законодавства, зокрема консультують щодо декларування доходів громадян, в тому числі й щодо нюансів подання податкової декларації для отримання податкової знижки.   

Під час спілкування з платниками фахівці інформують, що починаючи з 1 січня 2024 року фізичні особи мають право отримати податкову знижку за витратами, здійсненими у 2023 році. Для цього, до 31 грудня 2024 року включно необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.  

За словами податківців, право на податкову знижку за навчання мають здобувачі освіти, батьки здобувачів освіти або їх усиновлювачі, чоловік або дружина здобувача освіти, які є громадянами України, та отримують заробітну плату.   

Громадянам також роз’яснюють про способи подання податкової декларації про майновий стан і доходи, зокрема, декларацію можна надіслати засобами електронного зв’язку або поштою, або ж подати в центрі обслуговування платників за своїм місцем реєстрації.    

Наостанок фахівці надали практичну допомогу щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи та подання її через мобільний застосунок «Моя податкова».