Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У ЦОП Полонської ДПІ роз’яснюють переваги та способи електронного звітування та надають практичну допомогу з проблемних питань

опубліковано 26 березня 2024 о 14:03

Фахівці ДПІ забезпечують якісний сервіс та консультаційну допомогу кожному платнику податків з питань декларування доходів громадян та суб’єктів господарювання за минулий рік, заповнення та подання річної податкової  звітності, зокрема, декларації про майновий стан і доходи. 

Під час зустрічей з платниками податків звертається увага на терміни звітування. Так, деклараційна кампанія триватиме до 1 травня 2024 року, суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року, а право на податкову знижку можна реалізувати до 31 грудня 2024 року. 

Крім того, податківці звертають увагу на необхідність застосування фізичними особами підприємцями II-IV груп єдиного податку РРО або ПРРО у разі здійснення розрахунків з покупцями за готівку та інформують про можливість застосування штрафних санкцій за порушення законодавства щодо застосування РРО/ПРРО. 

Також постійно наголошуємо на можливості використання електронних сервісів ДПС  – Електронний кабінет та застосунок «Моя податкова», за допомогою яких можна в режимі реального часу провести звірку по платежах до бюджету, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету тощо. За допомогою цих сервісів можна подати податкову звітність в електронному вигляді, автоматично перевірити заповнену звітність на наявність арифметичних помилок, переглянути особисту інформацію-реєстраційні дані, дані податкового обліку та реєстрів, дані щодо розрахунків з бюджетом.  

В Центрі обслуговування платників проводяться тренінги, надається індивідуальна допомога платникам податків, які звернулися до податкової інспекції для подання звітності в електронному вигляді за допомогою Електронного кабінету. Роз’яснюють суб’єктам господарювання нюанси заповнення річної звітності і додатків до неї та навчають декларантів-громадян користуватися сервісом «Передзаповнення декларації про майновий стан і доходи», що дає змогу практично автоматичному заповненню звітності на підставі даних з Державного реєстру фізичних осіб – платників податку про нараховані (виплачені) доходи та нараховані (перераховані) податок на доходи фізичних осіб та військовий збір та здійснення перевірки декларації з автоматичним перерахунком податкових зобов’язань у разі необхідності.