Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Старокостянтинівська ДПІ: співпраця як невідʼємна складова діяльності громади

опубліковано 14 лютого 2024 о 11:51

Відбулася робоча зустріч начальника Старокостянтинівської державної податкової інспекції Сергія Демʼянюка з старостою Павлом Талимончиком та адміністратором Маєю Демедюк Решнівецького старостинського округу Старокостянтинівської міської територіальної громади.

Ключовими темами розмови стали сплата майнових податків, погашення податкового боргу, зокрема в розмірі 3060 грн., легалізація найманої праці, загалом дотримання вимог податкового законодавства суб’єктами господарювання громади. Учасники зустрічі дійшли беззаперечного висновку, що в цих питаннях важливою є налагоджена чітка співпраця податківців та старостату, роз’яснення громадянам наслідків порушення податкового та іншого законодавства з метою забезпечення соціально-економічного благополуччя громади.

Аналізуючи хід кампанії декларування доходів громадян, Сергій Демʼянюк звернув увагу які саме доходи підлягають обов’язковому декларуванню, зазначив, що при поданні декларації слід надати перевагу електронному формату спілкування з органами ДПС за допомогою Електронного кабінету платника та мобільного застосунку «Моя податкова».

Учасники зустрічі домовились про проведення моніторингу суб’єктів підприємництва, які ведуть господарську діяльність на території старостату і при цьому не зареєстровані в ЄДР та суб’єктів підприємницької діяльності, що фактично займаються реалізацією підакцизної продукції на території старостату та не сплачують акцизний податок; наявності відповідних ліцензій.

Податківці наголосили, що громадяни зобов’язані подавати органам ДПС відомості про зміну даних, зокрема реєстрації зміни місця проживання, що легко зробити за допомогою електронних сервісів ДПС України.