Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Чемерівцях відбулася зустріч з представниками бізнесу

опубліковано 14 лютого 2024 о 11:48

Днями відбулася зустріч начальника Чемеровецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валентини Гнатовської  з платниками податків. 

Під час заходу розглянуті питання щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок відповідно до норм Закону України від 09.11.2023 №3453-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок». 

Присутнім нагадали, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році та окреслили категорії громадян у яких виникає обов’язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи та право на податкову знижку. 

Обговорювались питання нарахування МПЗ, земельного податку та  податку на нерухоме майно, погашення податкового боргу, легалізації заробітної плати, застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) / програмних РРО, правильності заповнення реквізиту «Призначення платежу» при сплаті податкових зобов’язань. 

Наголошено, що громадяни зобов’язані подавати органам ДПС відомості про зміну даних, зокрема реєстрації зміни місця проживання. В цьому контексті звернули увагу на можливості Електронного кабінету платника та застосунку «Моя податкова».