Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці ЦОПу Полонської ДПІ надають якісну допомогу платникам податків щодо виконання їх податкових зобов’язань 

опубліковано 15 лютого 2024 о 14:15

Надання роз’яснень податкового законодавства, якісної практичної допомоги та сприяння платникам податків у виконанні їх податкових зобов’язань є пріоритетним завданням Центру обслуговування платників податків Полонської державної податкової інспекції. Окрім надання адміністративних послуг працівники ЦОП на постійній основі проводяться тренінги щодо порядку заповнення  та подання  декларації про майновий стан і доходи громадянами та суб’єктами господарювання. 

При цьому, податківці акцентують увагу на  випадках, коли громадяни зобов’язані задекларувати  отримані протягом минулого року доходи, що не оподатковувалися при виплаті. Декларантам, що прагнуть отримати податкову знижку  працівники ЦОП роз’яснюють механізм розрахунку, допомагають сформувати пакет документів та заповнити відповідний додаток. 

Так, головним державним інспектором Полонської ДПІ Ольгою Янковською надано декларантам практичну допомогу та продемонстровано як користуватися сервісом «Передзаповнення декларації про майновий стан і доходи», що дає змогу практично автоматичному заповненню звітності на підставі даних з Державного реєстру фізичних осіб – платників податку про нараховані (виплачені) доходи та нараховані (перераховані) податок на доходи фізичних осіб та військовий збір та здійснення перевірки декларації з автоматичним перерахунком податкових зобов’язань у разі необхідності.  

При цьому, податківці наголошують на перевагах процедури подання декларації в онлайн режимі в Електронному кабінеті на офіційному вебпорталі ДПС та через мобільний застосунок «Моя податкова». За допомогою цих сервісів можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.  

Крім цього, доведена інформація про обов’язок подання органам ДПС відомостей про зміну даних, зокрема реєстрації зміни місця проживання. Такі відомості можна подати особисто до контролюючого органу або за допомогою електронних сервісів ДПС України.