Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Чемеровецької ДПІ роз’яснюють порядок подання декларації та інші особливості податкового законодавства

опубліковано 12 лютого 2024 о 12:09

Начальник Чемеровецької ДПІ Валентина Гнатовська під час зустрічей з платниками податків надає роз’яснення вимог податкового законодавства. 

Присутнім повідомлено про початок кампанії щорічного декларування доходів громадян, яка триватиме до 01 травня 2024 року, з метою декларування права на податкову знижку – до 31.12.2024. В ході зустрічі надано консультації щодо використання електронних сервісів ДПС, застосування РРО/ПРРО, нарахування мінімального податкового зобов’язання та ін. 

Обговорювались питання сплати майнових податків, проведення моніторингу суб’єктів підприємництва, які ведуть господарську діяльність на території старостату і при цьому не зареєстровані в ЄДР та суб’єктів підприємницької діяльності, що фактично займаються реалізацією підакцизної продукції на території старостату та не сплачують акцизний податок; піднімались питання наявності відповідних ліцензій. 

Учасники зустрічі обговорили також механізми співпраці щодо легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, щодо заходів з погашення податкового боргу, зокрема в сумі до 3060 грн. 

Податківці наголосили, що громадяни зобов’язані подавати органам ДПС відомості про зміну даних, зокрема реєстрації зміни місця проживання. В цьому контексті звернули увагу на можливості Електронного кабінету платника та застосунку «Моя податкова».