Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Теофіпольська ДПІ: Тісна співпраця – запорука успіху

опубліковано 13 лютого 2024 о 12:07

Начальником Теофіпольської ДПІ Валентиною Грицаюк спільно з СДІ Волочиського відділу податків і зборів з юридичних осіб Наталією Процюк проведено робочу зустріч з директором ТОВ "Подільське" Тетяною Гуменюк,  головним бухгалтером ТОВ  ВКП «Авантаж» Людмилою Гаврилюк з питань дотримання повноти та прозорості сплати ПДВ та податку на прибуток, адекватності цих показників соціально-економічним тенденціям регіону, підвищення податкової ефективності та упередження мінімізації сплати податків.

Під час зустрічі у відкритому діалозі податківці проінформували платників щодо змін податкового законодавства, а саме: Закону України від 21 листопада 2023 року № 3474-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування банків та інших платників податків» (далі – Закон № 3474), Закону України від 09 листопада 2023 року № 3453-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок». 

Учасники робочої зустрічі прийняли рішення, що  зважаючи на важливість для країни вирішення такого стратегічного питання як сплата податків в умовах воєнного стану, всіляко сприяти збільшенню податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів, що  сприятиме  розвитку регіональної економіки за всіма напрямками, збереження та створення робочих  місць. Податківці наголосили про обов’язковість легалізації найманої праці, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці працівникам. Розповіли про початок деклараційної кампанії 2024 по декларуванню доходів громадян, отриманих в 2023 році, порядок отримання податкової знижки, надання адміністративних послуг та про  електронні сервіси ДПС (Електронний кабінет, мобільний застосунок «Моя податкова»), які доступні на сьогодні для суб’єктів господарювання та громадян. 

Повідомлено платників податків також, що комунікаційна податкова платформа – є ефективним способом оперативного розгляду актуальних питань та сучасним форматом спілкування органів ДПС з платниками податків. На базі Головного управління ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою km.ikc@tax.gov.ua.

На запитання платників податківці надали обґрунтовані відповіді та розʼяснення, розповсюджено було також  друковану продукцію інформаційного характеру.