Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Державних податкових інспекціях проведено ряд сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія»

опубліковано 12 лютого 2024 о 12:07

З метою підтримки конструктивного діалогу з платниками податків керівники державних податкових інспекцій Головного управління ДПС у Хмельницькій області провели сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія» з актуальних питань податкового законодавства.

Платники мали змогу отримати кваліфіковані відповіді на різноманітні питання оподаткування, такі як: порядок застосування РРО/ПРРО, порядок отримання податкової знижки, порядок оподаткування благодійної допомоги, яка виплачується ВПО, порядок нарахування та сплати МПЗ та ін.
У ході спілкування податківці повідомили які саме сервісні послуги можна отримати через Електронний кабінет платника. Так, за допомогою приватної частини Електронного кабінету можна подати податкову звітність в електронному вигляді, автоматично перевірити заповнену звітність на наявність арифметичних помилок та оновлення версій форматів документів, які є підставою для нарахування і сплати податків.  

Фахівці податкової служби наголосили додзвонювачам, що тепер від ДПС доступний новий мобільний застосунок «Моя податкова». Застосунок можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і IOS. «Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем, який можна завантажити також на телефон. 

Спілкуючись з платниками, податківці повідомили також про терміни сплати бюджетних платежів, про обов’язковість погашення податкового боргу, а також щодо належного відображення даних по сплаті податків, заповнення «Призначення платежу» в умовах дії міжнародного стандарту ІSО 20022, про норми Закону №3219-IX, щодо обов’язку легалізації найманої праці, Комунікаційну податкову платформу тощо.