Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Віньківцях говорили про важливість співпраці податківців з органами місцевого самоврядування

опубліковано 12 лютого 2024 о 12:05

Начальник Віньковецької державної податкової інспекції Андрій Щербанюк провів робочу зустріч за участі заступників голови Віньковецької ОТГ Віктора Морозовського та Дмитра Приступи. Присутніх повідомлено про початок кампанії щорічного декларування доходів громадян, яка триватиме до 01 травня 2024 року, з метою декларування права на податкову знижку – до 31.12.2024. 

Керівник ДПІ проінформував про переваги використання електронних сервісів ДПС України, зокрема Електронного кабінету платника та застосунку «Моя податкова»,  переваги використання єдиного рахунку, необхідність використання РРО/ПРРО та застосування платіжних терміналів для розрахунків платіжними картками, оподаткування благодійної допомоги ВПО, особливості нарахування майнових податків та мінімального податкового зобов’язання громадянам, обов’язковість легалізації найманої праці та ін.

Разом з тим, основною темою зустрічі стала саме необхідність продовження співпраці щодо скорочення податкового боргу, в т.ч. з мінімального податкового зобов’язання. Податковою службою надсилаються податкові вимоги, якщо сума боргу перевищує 3060 грн. Податкова вимога не надсилається (не вручається), а заходи, спрямовані на погашення (стягнення) податкового боргу, не застосовуються, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує ста вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3060,0 грн). Саме тому, щоб не накопичувати податковий борг, платникам слід самостійно стежити за наявністю/відсутністю боргу, погасити борг, сума якого менша 3060 грн. та своєчасно сплачувати визначені суми податкових зобов’язань. 

Андрій Щербанюк зазначив, що громадяни, які здійснюють одноосібно обробіток земельних ділянок сільськогосподарського призначення, декларують доходи від продажу власно вирощеної сільськогосподарської продукції. При цьому сума нарахованого мінімального податкового зобов’язання зменшується на суму сплаченого податку з доходів фізичних осіб та військового збору за результатами такого декларування. Повідомлено розмір ставок податків та обсягів доходів у 2024 році.
Учасники зустрічі домовились про продовження співпраці, погодили шляхи її удосконалення.