Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформаційно-роз’яснювальна робота – кращий спосіб попередити невиконання законодавчих норм 

опубліковано 17 листопада 2023 о 14:56

Під час зустрічі з платниками податків на одному з місцевих ринків фахівці Хмельницької державної податкової інспекції провели інформаційно-роз’яснювальну роботу, зокрема щодо застосування РРО/ПРРО, щодо основних положень Закону №3219-IX та легалізації найманої праці.

Говорили також про заповнення "Призначення платежу" в умовах дії міжнародного стандарту ISO 20022, використання єдиного рахунку, оподаткування благодійної допомоги ВПО, використання електронних сервісів ДПС України, про можливості застосунку «Моя податкова», щодо нарахування і сплати МПЗ, податку на майно.

Платників цікавила можливість подання податкової декларації про майновий стан і доходи задля реалізації права на податкову знижку за допомогою електронних сервісів ДПС України.

Фахівці податкової служби досягли домовленості з керівництвом ринку щодо вжиття спільних заходів для підвищення правової культури суб’єктів господарювання, зокрема щодо використання РРО/ПРРО, легалізації найманої праці та заробітної плати.  

Платникам рекомендовано використовувати застосунок «Моя податкова», за допомогою якого можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету, отримати повідомлення про нарахування земельного податку, мінімального податкового зобов’язання. Застосунок можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і IOS. «Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем, який можна завантажити також на телефон.