Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця з територіальною громадою: податківці Славутччини провели черговий воркшоп

опубліковано 17 листопада 2023 о 11:30

Проведення воркшопу продиктоване соціально-економічними умовами сьогодення, – доступного та відкритого формату взаємодії з представниками влади та громадськості, - зазначив голова Славутської ОТГ Василь Сидор.

Під час комунікаційного заходу були підняті питання щодо сплати майнових податків, нарахованих громадянам у 2023 році та погашення заборгованості з податку на нерухомість та земельного податку.

У проведені воркшопу взяв участь керівник Славутської державної податкової інспекції Володимир Яремчук, який детально проаналізував кожен кейс та надав практичні роз’яснення. 

Як зазначив посадовець, податкова служба вже сформувала податкові повідомлення-рішення про сплату майнових податків та надіслала їх громадянам на їх податкові адреси. Однак, зауважив посадовець, якщо з якихось причин фізична особа не отримала повідомлення – рішення,  з ним можна ознайомитися у приватній частині електронного сервісу Електронний кабінет платника або в застосунку «Моя податкова». Також за допомогою цих застосунків можна отримати інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу.          

«Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та плата за землю є одними з найбільших джерел поповнення бюджетів територіальних громад. Тому податківці спільно з місцевою владою активно співпрацюють задля забезпечення належної сплати податків до місцевих бюджетів, а отже належного фінансування потреб громад», - підкреслик керівник ДПІ. 

Також Володимир Яремчук ознайомив присутніх з основними змінами податкового законодавства в зв’язку з набуттям чинності закону № 3219. Зокрема, поінформував, що з 1 серпня 2023 року відновлено обов’язкову сплату єдиного податку, скасовано спецрежим за ставкою 2 відсотки та дозволено проведення певних видів перевірок. Крім того, звернув увагу на обов'язок суб’єктів господарювання використовувати РРО/ПРРО та на застосовування з 1 жовтня 2023 року штрафних фінансових санкцій за порушення при проведенні розрахункових операцій. 

Під час зустрічі Володимир Яремчук зазначив, що війна внесла корективи не тільки в повсякденне життя українців. Багато змін, зокрема, пов'язано з виконанням таких обов'язків наших громадян, як сплата податків та звітування. До ЦОП Славутської ДПІ все частіше звертаються фізичні особи-підприємці, що були мобілізовані до лав ЗСУ за консультацією щодо впорядкування справ з нарахування та сплати своїх податкових зобов’язань. Фахівці докладно роз'яснюють всі нюанси податкового законодавства. 

У разі виникнення питань мобілізованими особами посадовець радив звертатись за консультацією до ЦОПу Славутської ДПІ, або за тел. 71295, 71206

Крім того присутні обговорили питання оподаткування благодійної допомоги та особливості реєстрації волонтерської діяльності.  

Висловлюємо подяку мешканцям Славутської територіальної громади, які сумлінною працею і відповідальною сплатою податків підтримують Збройні Сили України і наближають перемогу!