Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуально: податківцями Чемеровеччини проведено інформаційно-роз’яснювальну зустріч з платниками

опубліковано 08 червня 2023 о 08:55

Працює робоча  група з питань легалізації і виплати заробітної плати і зайнятості населення Чемеровецької селищної ради. Начальником Чемеровецької ДПІ Валентиною Гнатовською спільно з представниками управління економіки Чемеровецької селищної ради та фонду зайнятості проведено обстеження об’єктів торгівлі. Наголошено на виплаті заробітної плати  не нижче мінімального розміру, обговорено питання щодо легалізації зайнятості населення, недопущення незареєстрованої найманої праці.

«Щодо укладення трудових договорів із працівниками територіальні органи ДПС та Держпраці можуть проводити перевірки. А органи місцевого самоврядування можуть проводити перевірки на підприємствах, в установах і організаціях, що перебувають у комунальній власності відповідних територіальних громад» - зазначає Валентина Гнатовська. 

Під час спілкування з платниками начальник ДПІ надала кваліфіковані відповіді на їх запитання, зокрема, щодо порядку застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій, ведення обліку товарних запасів СГ, забезпечення використання електронних платіжних засобів, про можливість декларування податкової знижки до 31 грудня 2023р., про порядок сплати вперше в 2023 році мінімального податкового зобов’язання за земельні частки (паї); про  переваги використання електронних сервісів  ДПС України.

Слід зазначити, що для формування та надсилання звернення на отримання індивідуальної податкової консультації в електронній формі платник може скористатися меню «Індивідуальні податкові консультації» приватної частини Електронного кабінету (cabinet.tax.gov.ua).

З нагальними питаннями представники бізнесу та громадськості можуть звернутись до Головного управління ДПС у Хмельницькій області за допомогою електронної скриньки Комунікаційної податкової платформи за адресою km.ikc@tax.gov.ua.