Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуально: у Шепетівці продовжуються дієві робочі зустрічі з активом територіальних громад

опубліковано 08 червня 2023 о 08:59

Начальник Шепетівської ДПІ Валентина Ординська провела робочу зустріч з головою ЛенковецькоЇ ОТГ  Криворчуком Юрієм, головою Грицівської ОТГ Мариною Поліщук та активом обох громад. Доставлено податкові повідомлення - рішення по землі громадянам та предметно  розглянули питання щодо наповнення місцевого бюджету за рахунок своєчасної сплати майнових податків та погашення податкового боргу платниками.

У ході діалогу обговорювались питання дотримання законодавства в частині розміру заробітної плати та легалізації найманих працівників, інвентаризації майна та активів, моніторинг суб'єктів підприємництва, які ведуть господарську діяльність на території територіальних громад і при цьому не зареєстровані в ЄДР та суб'єктів підприємницької діяльності, що фактично займаються реалізацією підакцизної продукції на території територіальних громад та не сплачують акцизний податок.

Особливу увагу приділено заходам з погашення податкового боргу із сумами до 3060 грн., переваги використання електронних сервісів, застосування суб'єктами господарювання РРО/ПРРО, визначення мінімального податкового зобов’язання та наявності ліцензій. 

«Громадяни зобов'язані подавати органам ДПС відомості про зміну даних (в тому числі реєстрацію зміни місця проживання). Такі відомості можна подати особисто до контролюючого органу або в електронному вигляді, не відвідуючи орган ДПС, а скориставшись електронним сервісом ІТС Електронний» - наголосила Валентина Ординська.

Звернуто увагу присутніх працівників місцевого самоврядування щодо вірного заповнення "Призначення платежу" в умовах дії міжнародного стандарту ISO 20022.