Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікація триває: податкова служба та громада Летичівщини спільно дбають про наповнення місцевого бюджету

опубліковано 08 червня 2023 о 08:53

З метою забезпечення належного контролю за  рівнем нарахованої  заробітної плати  та недопущення порушення  чинного законодавства СГД юридичними та фізичними особами - підприємцями при виплаті заробітної плати та забезпечення надходження до бюджету на засіданні комісії Летичівської ОТГ за участі начальника Летичівської ДПІ Олени Савіцької було заслухано керівників  підприємств, які нараховують заробітну плату нижче законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати. В ході бесіди встановлено причини виплати заробітної плати нижче встановленого мінімуму. Наголошено на необхідності в період воєнного стану підвищення рівня заробітної плати,  сплати ПДФО до бюджету. 

«Використання прихованих трудових відносин, крім втрати працівниками трудових прав, призводить також до зменшення надходжень до бюджетів, зокрема місцевих, звідки беруться кошти для оплати праці вчителів, лікарів, інших працівників бюджетної сфери, постраждалих від російської агресії та розвитку інфраструктури громад» - зазначила Олена Савіцька. 

Начальник ДПІ також розповіла про  переваги використання електронних сервісів  ДПС України, про порядок застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій, ведення обліку товарних запасів СГ, забезпечення використання електронних платіжних засобів, про можливість декларування податкової знижки до 31 грудня 2023р.

Крім того, Олена Савіцька розповіла про порядок сплати вперше в 2023 році мінімального податкового зобов’язання за земельні частки (паї); зазначила хто має сплачувати МПЗ, як розраховується МПЗ та як визначити суми сплачених податків та суми витрат, які повинні бути враховані при обчисленні МПЗ, з яких земельних ділянок МПЗ не сплачується.