Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робочі_зустрічі: хмельницькі податківці у ході системного діалогу з платниками вирішують нагальні питання

опубліковано 26 травня 2023 о 13:01

Проведено чергове заслуховування платників податків міста Хмельницького за участі фахівців ГУ ДПС у Хмельницькій області, Хмельницької ДПІ та працівників управління соціального захисту населення Хмельницької міської ради. 

Основною метою зустрічі з платниками податків було налагодження діалогу між бізнесом та податковою службою, обговорення проблемних питань діяльності роботодавців, зокрема розглядалися шляхи підняття рівня заробітної плати та своєчасність її виплати. 

Під час засідання заслухано платників податків (юридичні особи, фізичні особи-підприємці) у яких розмір заробітної плати нижче мінімальної. Наголошено також на необхідності оформлення усіх найманих працівників та доведення заробітної плати до рівня, не нижчого за середній. 

Сьогодні, в умовах війни, податківці і платники податків мають тримати надійно економічний фронт. Саме за рахунок податкових надходжень до бюджету фінансується оборона країни і соціальні виплати громадянам. 

Учасники зібрання прийняли рішення максимально спрямувати спільні зусилля на проведення заходів із запобігання поширенню неофіційних трудових відносин. Наголосили на важливості дотримання вимог законодавства про працю, в частині легалізації заробітної плати працівників, підвищення її рівня, тощо.

Крім того, під час робочої зустрічі вели мову про порядок застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій, щодо вірного заповнення реквізиту "Призначення платежу" платіжної інструкції; про порядок сплати вперше в 2023 році мінімального податкового зобов’язання за земельні частки (паї); про можливість декларування податкової знижки до 31 грудня 2023р., щодо ліцензування господарської діяльності; про переваги використання електронних сервісів при спілкуванні з податковою службою.

З нагальними питаннями представники бізнесу та громадськості можуть звернутись до Головного управління ДПС у Хмельницькій області за допомогою електронної скриньки Комунікаційної податкової платформи за адресою km.ikc@tax.gov.ua.