Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця: на Дунаєвеччині робоча група при ОТГ активно працює на наповнення місцевого бюджету 

опубліковано 30 березня 2023 о 08:49

Відбулося засідання робочої групи при Смотрицькій територіальній громаді за участі начальника Дунаєвецької ДПІ Наталії Баранюк, начальника фінансового управління Олега Атаманчука, членів робочої групи та запрошених суб’єктів господарювання.

Основою зустрічі стало заслуховування суб’єктів підприємницької діяльності, які виплачують заробітну плату нижче мінімальної.

«Проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо недопустимості виплати та отримання заробітної плати «в конвертах», необхідності дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, підвищення її рівня з метою збереження кваліфікованих кадрів, зупинення трудової міграції, а також оформлення трудових відносин з найманою працею є важливим як серед суб’єктів підприємницької діяльності, так і серед громадян. Використання прихованих трудових відносин, крім втрати працівниками трудових прав, призводить також до зменшення надходжень до бюджетів, зокрема місцевих» - зазначила  Наталія Баранюк.

У ході спілкування також обговорено питання переукладення договорів оренди землі. Адже в перспективі такі заходи мають вплинути на збільшення надходжень до бюджету, виведення з «тіні» фізичних осіб, які обробляють земельні паї без оформлення договорів оренди.

Крім того, Наталія Баранюк розповіла про порядок подання податкової декларації про майновий стан та доходи за 2022 рік; про зміни до Податкового кодексу України, внесені Законом №2888 щодо платіжних послуг; про необхідність застосування РРО/ПРРО, ведення обліку товарних запасів СГ, забезпечення використання електронних платіжних засобів, ліцензування господарської діяльності, важливість погашення податкового боргу, переваги використання електронних сервісів ДПС України.