Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Акценти: конструктивний діалог щодо декларування найманої праці сприятиме наповненню бюджету і соціальному захисту громадян  

опубліковано 30 березня 2023 о 08:44

Відбулася чергова нарада з роботодавцями Гвардійської територіальної громади, у якій взяли участь керівники Хмельницької ДПІ і територіального відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб. 

Діалог між представниками бізнесу та податкової служби стосувався обговорення проблемних питань діяльності роботодавців, зокрема розглядалися шляхи підняття рівня заробітної плати та своєчасність її виплати. Під час засідання заслухано платників податків (юридичні особи та фізичні особи – підприємці), у яких розмір заробітної плати нижчий, ніж в середньому по громаді. 

Наголошено також на необхідності оформлення усіх найманих працівників та доведенні заробітної плати до рівня, не нижчого за середній.

Власне, сьогодні в умовах війни, податківці і платники податків мають тримати надійно економічний фронт. Саме за рахунок податкових надходжень до бюджету фінансується оборона країни і соціальні виплати громадянам, - такий головний підсумок зустрічі.

Учасники зібрання прийняли рішення максимально спрямувати спільні зусилля на проведення заходів із запобігання поширенню неофіційних трудових відносин. Наголосили на важливості дотримання вимог законодавства про працю, в частині легалізації заробітної плати працівників, підвищення її рівня, тощо.

Також говорили про порядок подання податкової декларації про майновий стан та доходи за 2022 рік; про зміни до Податкового кодексу України, внесені Законом №2888 щодо платіжних послуг; про необхідність застосування РРО/ПРРО, ведення обліку товарних запасів СГ, забезпечення використання електронних платіжних засобів, ліцензування господарської діяльності, важливість погашення податкового боргу, переваги використання електронних сервісів ДПС України.