Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Важливо: дунаєвецькі податківці активізували діяльність робочої групи з питань легалізації найманої праці

опубліковано 31 березня 2023 о 13:36

Фахівцями Дунаєвецької ДПІ, управління праці Смотрицької ОТГ та поліції проведено спільні заходи щодо легалізації праці та заробітної плати в смт. Смотрич. З цією метою обстежено торгові об’єкти, надано роз’яснення щодо негативних наслідків отримання заробітної плати «в конверті» для працівника і про мінуси використання нелегальної праці для роботодавців.

Виявлені порушення запропоновано опрацювати під час засідання робочої групи при ОТГ.

Також у рамках інформаційної кампанії «Декларування 2023» повідомлено про порядок подання податкової декларації про майновий стан та доходи; категорії платників податку на доходи фізичних осіб, які мають подавати річну податкову декларацію; перелік доходів, що підлягають обов'язковому декларуванню; перелік витрат, які включаються до складу податкової знижки; граничні строки подання декларації та сплати податкових зобов’язань.

Декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи».

Податківці нагадали також про необхідність застосування РРО/ПРРО, ведення обліку товарних запасів СГ, забезпечення використання електронних платіжних засобів, ліцензування господарської діяльності, важливість погашення податкового боргу, переваги використання електронних сервісів ДПС.