Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На часі: інформаційно-роз’яснювальна зустріч щодо легалізації найманої праці

опубліковано 20 березня 2023 о 08:35

Начальник Чемеровецької ДПІ ГУ ДПС у Хмельницький області Валентина Гнатовська взяла участь у робочій групі з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Чемеровецької селищної ради спільно із представниками нацполіції, головного спеціаліста відділу з питань соціальної політики Чемеровецької селищної ради.

Робочою групою проведено роз'яснення податкового законодавства на торгових об'єктах території Чемеровецької селищної ради на предмет реєстрації найманих працівників. Крім того роз’яснено про обов'язкове застосування РРО/ ПРРО при проведенні розрахункових операцій, оформлення трудових відносин з найманими працівниками та необхідності своєчасної та в повному обсязі сплати податків і зборів до бюджету. 

Валентина Гнатовська звернула увагу, що одним із напрямків діяльності податкової служби є здійснення контролю за дотриманням роботодавцями трудового законодавства, за легальним використанням праці найманих працівників та належного оформлення трудових відносин. 

На присутніх було проінформовано щодо розміру мінімальної заробітної плати на теперішній час, переваг легального працевлаштування, сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Акцентовано увагу на недопущенні працівників до роботи без  повідомлення про прийняття працівника на роботу та без укладання трудового договору. 

Крім того, наголошено на проведенні кампанії декларування доходів громадян за 2022 рік, переваги подання звітів в електронному вигляді, сплати податкового боргу по майнових податках та інших питаннях податкового законодавства.

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотного зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua