Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пріоритети: у Кам'янці-Подільському за підтримки європейських партнерів намітили шляхи розвитку територіальної громади

опубліковано 20 березня 2023 о 08:36

 За підтримки програми міжнародної допомоги EU4Business Кам’янець-Подільська міська рада та представники малого і середнього бізнесу провели другу стратегічну сесію у форматі круглого столу: «Презентація та обговорення рекомендацій та пріоритетів розвитку бізнесу на території Кам'янець-Подільської громади та прилеглих сіл».

Стратегічна сесія відбулась в межах програми міжнародної допомоги «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини й реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Партнерство Кам’янець-Подільської громади та EU4Buseness розпочалося у грудні 2021 року, коли міський голова Михайло Посітко підписав меморандум про співпрацю з Програмою.

Участь у заході узяли 48 осіб, з яких 13 – представники місцевої влади, центру зайнятості, ДПС та 35 – представники бізнесу й експерти з галузей бізнес-консалтингу та інших. Учасники ознайомилися з загальними викликами, шляхами розвитку та рекомендаціями малому та середньому бізнесу в переробній промисловості, практичними кейсами та програмами підтримки підприємців в умовах війни.

У ході зустрічі податківці повідомили присутніх, що одним із напрямків діяльності податкової служби є здійснення контролю за дотриманням роботодавцями трудового законодавства, за легальним використанням праці найманих працівників та належного оформлення трудових відносин. 

Присутніх було проінформовано щодо розміру мінімальної заробітної плати на теперішній час, переваг легального працевлаштування, сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. 

Акцентовано увагу на недопущенні працівників до роботи без  повідомлення про прийняття працівника на роботу та без укладання трудового договору. 

Присутніх поінформовано про зміни в податковому законодавстві, про переваги подання звітності в електронному вигляді, погашенні податкової заборгованості у період дії воєнного стану та  декларуванню доходів громадян, отриманих у 2022 році. 

Учасники заходу мали змогу взяти активну участь в обговоренні інформації.

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотного зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua