Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відкритий формат: податківці провіли зустріч з керівництвом Полонської ОТГ щодо актуальних питань законодавства

опубліковано 20 березня 2023 о 08:34

Відбулася робоча зустріч начальника Полонської ДПІ Юрій Корнелюк з головою Полонської ОТГ Францом Скримським та начальником відділу фінансів Іриною Котик.

Учасники діалогу обговорили питання щодо забезпечення своєчасності та повноти сплати зобов’язань місцевих податків і зборів,  зокрема земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки тощо. Також проаналізували нагальні проблемні питання щодо погашення податкової заборгованості у період дії воєнного стану. 

Посадовець звернув особливу  увагу на  легалізацію трудових відносин, що є  одним із резервів наповнення бюджету. Очільник ДПІ Юрій Корнелюк зазначив, що чимало роботодавців ігнорують гарантований рівень мінімальної заробітної плати і, бажаючи уникнути зайвих, на їхню думку, витрат, видають працівникам зарплату в “конвертах”. Погодившись на одержання тінявої зарплати, громадяни свідомо обкрадають самі себе. Бо лише офіційно оформлений найманий працівник може відчувати себе соціально захищеним. Крім того, бюджети втрачають значні надходження податку на доходи фізичних осіб, який є для них бюджетоформуючим. 

Окремо Юрій Корнелюк поінформував присутніх про зміни в податковому законодавстві, а також нагадав про  декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році. 

Також керівник ДПІ нагадав про переваги подання звітності в електронному вигляді та повідомив, що платники в разі необхідності можуть отримати кваліфіковану практичну допомогу податківців щодо використання електронних сервісів ДПС України, а також зазначив про важливість належного заповнення платіжних документів для вірного зарахування податків.

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотного зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua