Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Конструктивне спілкування податківців з підприємствами споживчої кооперації та ФОП

опубліковано 02 лютого 2023 о 10:26

Відповідно до плану комунікаційних заходів відбулась робоча зустріч начальника Славутської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Володимира Яремчука з підприємствами споживчої кооперації та ФОП, які орендують приміщення в Славутського районного споживчого товариства.

Під час зустрічі особливу увагу було приділено питанню погашення податкового боргу, який виник в попередніх періодах,  мінімізації сплати ПДФО платниками, застосування ставок по земельному податку та податку на нерухоме майно, подання податкових декларацій електронними засобами та особливості нарахування мінімального податкового зобов‘язання. Присутні також обговорили стан фактичних надходжень земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, питання обліку земельних ділянок, обліку об’єктів нерухомого майна, особливості нарахування мінімального податкового зобов‘язання.

Під час спілкування Володимир Яремчук поінформував, що з 1 січня 2023 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2022 року. Водночас зазначив, що річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни, які отримали доходи, з яких у 2022 році не сплачено податок на доходи фізичних осіб та розповіла, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню.

Крім цього, посадовець нагадав, що 1 березня 2023 року завершується  кампанія з одноразового декларування, під час якої громадяни мають можливість легалізувати активи при придбанні яких не були сплачені податки або сплачені не в повному обсязі.

Разом з тим звернув увагу на обов’язковість легалізації найманої праці та забезпечення соціальних гарантій для працівників, в тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімально встановленого рівня.

Також за словами очільника ДПІ, платники, для оперативної комунікації з податковою службою мають можливість звертатись  на електронну скриньку комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua