Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Красилові провели роз’яснювальну зустріч з платниками податків

опубліковано 02 лютого 2023 о 10:23

Днями Працівники Красилівської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області провели зустріч з платниками податків на торгових об’єктах, де роз’яснили про обов’язкове застосування РРО/ПРРО при проведені розрахункових операцій, оформлення трудових відносин з найманими працівниками та необхідності своєчасної та в повному обсязі сплати податків і зборів до бюджету

Фахівці ДПІ ознайомили присутніх з новаціями податкового законодавства, зокрема щодо зміни розміру мінімальної заробітної плати з 01.01.2023 року, розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і, відповідно, зміни сум єдиного податку, які необхідно буде платити суб’єктам господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування. 

Розповіли  і про запровадження мінімального податкового зобов’язання. За їх словами, мінімальне зобов’язання зі сплати податків необхідно сплатити платникам податків за користування або володіння сільгоспугіддями.

Також нагадали, що з 1 січня 2023 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року та зазначила випадки, в яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим. Водночас звернули увагу, що для зручності  та спрощення процедури декларування доходів, в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу.

Крім цього, повідомили про можливість до 1 березня п.р. скористатися правом на податкову амністію, тобто легалізувати активи, при придбанні яких не були сплачені податки або сплачені не в повному обсязі.

Також за словами фахівців ДПІ, платники, для оперативної комунікації з податковою службою мають можливість звертатись  на електронну скриньку комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua