Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки минулого року та стратегічні напрямки подальшої співпраці обговорили волочиські податківці з представниками Наркевицької селищної ради

опубліковано 27 січня 2023 о 09:38

Відбулося засідання виконкому Наркевицької селищної ради в якій взяв участь начальник Волочиської ДПІ  Анатолій Саланський. Під час засідання обговорили підсумки виконання бюджету за 2022 рік, об‘єктивність та обґрунтованість запланованих показників доходів на 2023 рік, проведення НГО земель, по яких термін проведення перевищив термін визначений Законом 1378, використання електронних сервісів, новації податкового законодавства (особливості нарахування мінімального податкового зобов‘язання).

Наголошено на обов‘язковому використання СГ, які здійснюють торгівлю за готівку РРО/ПРРО. Надано відповіді на запитання щодо одноразового декларування. Погашення податкового боргу громадянами, правильність заповнення платіжних документів для сплати податків з метою уникнення виникнення нез‘ясованих платежів.

Також керівник ДПІ наголосив на необхідності широкої популяризації щорічної кампанії декларування доходів громадян, яка стартувала з 1 січня цього року, детально зупинився на видах доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню. Принагідно, начальник податкової інспекції нагадав і про податкову амністію, яка триватиме ще до 1 березня 2023 року. А тому, потенційні декларанти ще мають трохи часу, щоб розпочати податкову історію з чистого аркуша.

Окремо податківець зупинився  на можливостях електронних сервісів ДПС, як альтернативи ЦОП. Онлайн спілкування з податковою службою, зазначив Анатолій Саланський, дозволяє платнику швидко та ефективно вирішити питання, та є особливо актуальним на час воєнного стану в країні, коли багато громадян не мають змоги особисто прийти до податкової служби.

Також учасники заходу погодили подальший спільний план роботи на рік та домовилися про наступну зустріч.

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua