Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання сьогодення говорили у Полонській ОТГ

опубліковано 27 січня 2023 о 09:36

Відбулася робоча зустріч начальника Полонської ДПІ Юрія Корнелюка з головою Полонської міської ради об'єднаної територіальної громади Францом Скримським, начальником відділу фінансів Іриною Котик та начальником земельного відділу Наталією Хоменко з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, погашення заборгованості із сплати податків та забезпечення наповнення бюджету міської ради. Відтак, Юрій Корнелюк зауважив, що сьогодні країна потребує від кожного насамперед сумлінної сплати податків, оскільки це укріпить обороноздатність держави перед ворогом.

Одним з джерел наповнення бюджету, слушно зауважив керівник ДПІ, є скорочення податкових боргів. Однак, лише спільними зусиллями податкової служби з органами місцевої влади, можна досягти ефективного результату в даному напрямку роботи.

Також Юрій Корнелюк наголосив на необхідності широкої популяризації щорічної кампанії декларування доходів громадян, яка стартувала з 1 січня цього року, детально зупинився на видах доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню. Принагідно, начальник податкової інспекції нагадав і про податкову амністію, яка триватиме ще до 1 березня 2023 року. А тому, потенційні декларанти ще мають трохи часу, щоб розпочати податкову історію з чистого аркуша.

У ході діалогу також обговорено особливості застосування РРО чи ПРРО суб’єктами господарювання, які провадять готівкову торгівлю, зокрема Юрій Корнелюк зазначив, що навіть у випадку, коли підприємець здійснює торгівлю у сільській місцевості і є відповідне рішення сільської чи селищної ради про необов’язковість застосування касових апаратів, такі торгівці зобов’язані вести КОРО.

Окремо податківець зупинився  на можливостях електронних сервісів ДПС, як альтернативи ЦОП. Онлайн спілкування з податковою службою, зазначив Юрій Корнелюк, дозволяє платнику швидко та ефективно вирішити питання, та є особливо актуальним на час воєнного стану в країні, коли багато громадян не мають змоги особисто прийти до податкової служби.

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотного зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua