Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Теофіпольській ДПІ проводиться роз’яснювальна робота щодо виконання податкового законодавства

опубліковано 05 серпня 2022 о 10:39

Начальник Теофіпольської ДПІ Валентина Грицаюк провела робочу зустріч з платниками податків щодо основних змін у податковому законодавстві, зокрема внесених Законами №2120-ІХ, №2142-IX, №1914-IX, №1946-ІХ, №2260, №2261 тощо; нагадала про обов’язковість погашення податкового боргу, щорічне декларування доходів громадян, застосування РРО/ПРРО, порядок обліку товарних запасів, одноразове (спеціальне) добровільне декларування, переваги використання електронних сервісів ДПС.

В рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» посадовець розповіла про обов’язковість легалізації найманої праці, про забезпечення соціальних гарантій для працівників, у тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального та підвищення рівня заробітної плати працівникам.  Адже нелегальні трудові відносини та незадекларована заробітна плата призводять до зменшення надходжень до бюджетів, створюють брак коштів для оплати праці лікарів, вчителів, інших працівників бюджетної сфери, фінансування соціальних програм. Неоформлені наймані працівники позбавлені захисту своїх основних трудових прав, втрачають страховий стаж, необхідний для отримання пенсії та інших соціальних виплат.

Крім того, Валентина Грицаюк відповіла на запитання платників щодо кампанії одноразового добровільного декларування, яка триватиме до 31 серпня 2022 року включно, розповів хто може бути декларантом, а також які активи слід декларувати та які відомості слід зазначати в одноразовій спеціальній декларації, про ставки та строки сплати збору з одноразового добровільного декларування, про можливість сплати збору частинами.

Детальну інформацію щодо податкової амністії можна отримати за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya