Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Городку податківці інформують підприємців про податкову амністію та деклараційну кампанію

опубліковано 04 серпня 2022 о 17:04

Начальник Городоцької ДПІ Наталія Хорошова провела зустріч  з громадянами на ринку у місті Городок з питань податкової амністії, термінів завершення деклараційної кампанії, декларування 2022 та застосування РРО/ПРРО.

Зокрема, керівник ДПІ розповіла про особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян, придбаних до 1 січня 2021 року та з яких не були сплачені податки і збори. Зокрема, про форму подання одноразової декларації та терміни її подання, які категорії фізичних осіб можуть скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування, об’єкти оподаткування, ставки податку та терміни cплати.

Наталія Хорошова зазначила, що подання одноразової декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи, та наголосив, що таку декларацію можна подати декларантом в електронному вигляді до 1 вересня 2022 року.

Платникам рекомендовано задекларувати доходи за 2021 рік вже зараз за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (розділ «ЕК для громадян») та сплатити до бюджету відповідні платежі.

Присутнім були вручені інформаційні листівки та наголошено на завершення термінів деклараційної кампанії.