Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Летичеві обговорювали з платниками податків важливі питання наповнення бюджету

опубліковано 11 травня 2021 о 14:06

Начальником Летичівської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Оленою Савіцькою та ГДРІ Красилівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Єлізаветою Войтович проведено робочі зустрічі з платниками податків, які перебувають на обліку, при цьому не здійснюють господарської діяльності і, відповідно, не сплачують платежів до бюджету, щодо визначення намірів здійснення господарської діяльності.

Таким платникам роз’яснено процедуру припинення юридичної особи шляхом передання всього свого майна, прав та обов’язків іншим юридичним особам – правонаступникам (злиття, приєднання, поділу) або внаслідок ліквідації.

Олена Савіцька наголосила учасникам зустрічі на необхідності офіційного оформлення найманих працівників та сплати ПДФО.

Крім того, податківці нагадали про переваги подання електронної звітності та можливості здійснення реєстраційних дій через урядовий портал Дія, якими є безконтактність, економія часу на подання, постійне оновлення програмного забезпечення, захищення від несанкціонованих втручань, арифметичний контроль за показниками, автоматичне створення архіву електронних копій документів та ін.

«Електронний сервіс надає можливість створити та подати податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платника окремих податків та ін. Також платникам надано можливість доступу до приватної частини електронного кабінету, де у режимі реального часу можна отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності, стан розрахунків з бюджетом, зокрема, сплатити податки, збори, платежі та перевірити розрахунки сум податкових зобов’язань по податках», - зазначила Олена Савіцька.