Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На сесії Війтовецької селищної ради розглянуто важливі питання наповнення бюджету 

опубліковано 24 лютого 2023 о 14:02

Лейтмотивом виступу начальника Волочиської ДПІ Анатолія Саланського на засіданні сесії Війтовецької селищної ради стали підсумки виконання бюджету за 2022 рік та питання об’єктивності та обґрунтованості запланованих показників доходів на 2023 рік. 

Також розглянуто проблемні питання проведення нормативної грошової оцінки земель, зокрема випадки перевищення терміну, визначеного Законом України «Про оцінку земель», новації податкового законодавства, у тому числі особливості нарахування  мінімального податкового зобов’язання.

Анатолій Саланський зосередив увагу присутніх на перевагах подання звітності в електронному вигляді, повідомив, що фахівцями ДПІ на постійній основі надається кваліфікована практична допомога щодо використання електронних сервісів ДПС України. У цьому зв’язку наголошено на важливості належного заповнення платіжних документів з метою уникнення виникнення нез’ясованих платежів.

Анатолій Саланський проінформував учасників засідання про особливості одноразового добровільного декларування активів громадян, декларування 2023; обов’язковість легалізації найманої праці, застосування РРО/ПРРО, ведення обліку товарних запасів СГ, забезпечення використання електронних платіжних засобів, ліцензування господарської діяльності, необхідність погашення податкового боргу та ін.

«У підсумку ми домовились продовжувати співпрацю у контексті організації проведення спільних заходів, у тому числі й інформаційно-роз’яснювальної роботи, спрямованих на декларування доходів громадян за 2022 рік, спільного розгляду та вирішення питань наповнення бюджету», - зазначив керівник Волочиської ДПІ.