Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з представниками споживчої кооперації району

опубліковано 23 лютого 2023 о 15:07

Відбулася робоча зустріч начальника Красилівської ДПІ Олексія  Шишина з керівниками споживчої кооперації району. 

В ході засідання обговорювались питання щодо координації діяльності, пов’язаної із забезпеченням сплати податків та надходжень до бюджетів усіх рівнів у 2023 році. 

Посадовець розповів про правильність заповнення реквізиту «призначення платежу» розрахункових документів для сплати податків, легалізацію трудових відносин, сплату податку на нерухоме майно та земельного податку, погашення податкового боргу. 

Крім цього Олексій Шишин поінформував, що у 2023 році платники податків, як підприємці так і громадяни зобов’язані сплачувати мінімальне податкове зобов’язання за минулий рік та зазначила, що громадянам суму мінімального податкового зобов’язання нараховуватиме податкова служба. 

Посадовець нагадав і про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. Також зазначив, що можуть не застосовувати касові апарати платники єдиного податку 1 групи та суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості, однак за певних умов. 

Керівник податкової інспекції нагадав, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб завершується вже цього місяця та закликала громадян скористатись можливістю легалізувати неоподатковані активи. 

Крім того, посадовець зауважив, що розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року та зазначила умови, за яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим. Водночас звернула увагу, що заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді можна за допомогою сервісу «Електронний кабінет».

Керівник ДПІ зауважив увагу присутніх на те, що в умовах воєнного стану пріоритетним напрямом роботи ДПС залишається розвиток онлайн-сервісів для задоволення потреб платників, забезпечення ними електронної взаємодії з органами ДПС, щоб сплачувати податки було легко та зручно, а отримувати електронні послуги – просто та комфортно. Взаємодія бізнесу та громадян з органами ДПС здійснюється за допомогою Електронного кабінету, де платники мають змогу подати звітність, сплатити податки, отримати доступ до інформації, звернутись до органів ДПС за допомогою листування.