Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аналітична довідка про роботу ГУ ДПС у Хмельницькій області протягом січня - червня 2020 року

опубліковано 15 липня 2020 о 16:09

З початку року до ГУ ДПС у Хмельницькій області надійшло 214 письмових звернень громадян, що на 32 звернення більше ніж за відповідний період 2019 року (182).

Основні питання, що порушують громадяни це повідомлення про ухилення від сплати податків (54), податки на доходи фізичних осіб (21), місцеві податки (14), питання фінансового забезпечення колишніх працівників ДФС (23).

Відповіді на звернення наданні в терміни встановлені законодавством та в межах компетенції.

Під час розгляду звернень громадян вживаються заходи щодо забезпечення кваліфікованого, неупередженого, об’єктивного та своєчасного розгляду звернень громадян, оперативного вирішення порушених питань, задоволення законних вимог заявників, реального поновлення порушених конституційних прав та запобігання у подальшому допущення порушень.

У січні - червні 2020 скарг не надходило. У січні-червні 2020 року повторних звернень до ГУ ДПС у Хмельницькій області також не надходило.

З початку року до територіальних органів ГУ ДПС у Хмельницькій області надійшло 5 колективних звернень від 66 громадян, що на 1 звернення менше ніж за відповідний період 2019 року. Всі колективні звернення розглянуті в межах чинного законодавства та в терміни визначені законодавством.

З загальної кількості звернень громадян 1 – особа з інвалідністю внаслідок війни, 1- інвалід ІІ групи, 2- інваліда ІІІ групи, 2 – учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Питання зазначенні в їх зверненнях розглянуті в межах чинного законодавства.

Особисті прийоми громадян в органах ДПС  Хмельницької області проводяться відповідно до затверджених графіків особистих прийомів громадян.

Графіки особистих прийомів громадян затверджені на 2020 рік відповідними наказами та оприлюднені. Графіки особистих прийомів розміщені в Центрах обслуговування платників на інформаційних стендах, в засобах масової інформації. Зокрема графік особистого прийому громадян ГУ ДПС в області розміщений на субсайті ГУ ДПС в області.

На період карантину забезпечено обмеження доступу відвідувачів до адміністративних будівель органів ДПС, в т.ч. призупинено особистий прийом громадян керівництвом ГУ ДПС в області.

З початку року здійснено 15  прийомів за зверненнями громадян, що на 17 менше ніж за відповідний період 2019 року (32).

На особистих прийомах громадян основні питання які порушувались у І півріччі 2020 року, це питання розблокування податкових накладних, контрольно-перевірочна робота, сплата податку на доходи фізичних осіб.

Всім громадянам роз’яснено норми чинного законодавства щодо сплати податків. Громадянам надані роз’яснення під час проведення особистих прийомів.

За результатами розгляду скарг щодо недоліків в роботі відповіді надані в терміни встановлені законодавством та в межах компетенції.

Аналіз звернень громадян висвітлюється на субсайті ГУ ДПС у Хмельницькій області та на Єдиному державному веб – порталі відкритих даних.

У всіх управліннях на правах відокремлених підрозділів ГУ ДПС області створені належні умови для проведення особистих прийомів громадян, функціонують  приймальні громадян.

Інформація про проведену роботу зі зверненнями громадян висвітлюється в засобах масової інформації. Щотижнево інформація по зверненнях громадян розглядається на апаратних  нарадах.

 

 

Управління податкових сервісів

ГУ ДПС у Хмельницькій облас