Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нюанси нарахування мінімального податкового зобов’язання обговорили в Дунаєвецькій міській раді

опубліковано 21 червня 2024 о 12:13

Днями заступник начальника Дунаєвецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Оксана Стеценко провела зустріч із представниками Дунаєвецької міської ради, під час якої обговорили важливість своєчасної та в повному обсязі сплати майнових податків задля наповнення місцевої скарбниці. 

Як зазначила податківець, правильність нарахування мінімального податкового зобов’язання залежить від належного оформлення договорів оренди земельних ділянок та їх реєстрації у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Саме тому, за словами фахівця, потрібно переглянути та привести у відповідність уже діючі договори оренди, а при укладанні нових - дотримуватись усіх необхідних процедур їх реєстрації. Також зазначила, що проведена робота допоможе не лише при нарахуванні МПЗ, а й земельного податку для громадян громади. 

Крім цього, розповіла про електронні сервіси ДПС, зокрема про Електронний кабінет платника та безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова», за допомогою яких громадяни мають можливість в онлайн режимі переглянути інформацію про нараховані суми майнових податків, дізнатись про наявність податкового боргу та стан розрахунків з бюджетом, подати декларацію на податкову знижку тощо. Також нагадала, що у разі виявлення розбіжностей між даними, зазначеними в податковому повідомленні – рішенні, та даними, зазначеними в документах на право власності на майно громадяни можуть провести звірку.