Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тема дня: про майнові податки як основу наповнення місцевого бюджету вели мову в Новоушицькій ДПІ

опубліковано 08 листопада 2023 о 16:33

Фахівці Новоушицької державної податкової інспекції на постійній основі надають роз’яснення платникам податків та громадянам, які відвідують інспекцію, щодо нарахування та сплати МПЗ, земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Податківці роз’яснюють порядок нарахування мінімального податкового зобов’язання, про об’єкти, які підпадають під МПЗ, щодо порядку визначення МПЗ фізичним особам, про їх права та обов’язки, зокрема умов, за яких фізичним особам МПЗ не нараховується, термінів сплати узгоджених податкових зобов’язань з МПЗ, платіжні реквізити для сплати таких зобов’язань, а також можливості проведення звірки у разі незгоди із сумою податкового зобов’язання.

Громадянам наголошено про обов’язок подавати органам ДПС відомості про зміну даних (в тому числі реєстрацію зміни місця проживання). Такі відомості можна подати особисто до контролюючого органу або в електронному вигляді, не відвідуючи орган ДПС, а скориставшись електронним сервісом ІТС «Електронний кабінет».

Також податківці розповідають про необхідність погашення податкового боргу; про належне відображення даних по сплаті податків, заповнення «Призначення платежу» в умовах дії міжнародного стандарту ІSО 20022; про переваги використання сервісу «Електронний кабінет», про обов’язок використання легальної найманої праці, про терміни сплати бюджетних платежів, про можливість отримання податкової знижки, про порядок використання РРО/ПРРО, про мобільний застосунок «Моя податкова».