Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пріоритети: у Волочиську податківці і громада легалізують найману працю

опубліковано 08 листопада 2023 о 16:38

Начальник Волочиської державної податкової інспекції Анатолій Саланський взяв участь у невиїзному засіданні робочої групи з питань легалізації виплати зарплати і зайнятості населення Волочиської міської ради.

Проведено заслуховування посадових осіб підприємств і організацій, в яких рівень заробітної плати нижчий від мінімального розміру.

«Легалізація «тіньової» зайнятості та заробітної плати - це соціальна і економічна проблема сьогодення. Неоформлені трудові відносини – це соціальна незахищеність працівників, фінансові ризики для бізнесу, а також ненадходження до бюджету ЄСВ та ПДФО. Громадяни мають можливість у будь-який час доби, 24/7 та в будь-якому місці, повідомляти податкову службу через чат-бот «StopViolationBot» у месенджері Telegram про відомі факти порушень законодавства, в тому числі використання суб’єктом господарювання найманих працівників без офіційного оформлення трудових відносин» - зазначив Анатолій Саланський. 

У своїй доповіді керівник ДПІ також роз’яснив основні зміни в чинному законодавстві в сфері оподаткування, про необхідність погашення податкового боргу; про належне відображення даних по сплаті податків, заповнення «Призначення платежу» в умовах дії міжнародного стандарту ІSО 20022; про переваги використання сервісу «Електронний кабінет», про терміни сплати бюджетних платежів, про можливість отримання податкової знижки, про порядок використання РРО/ПРРО, про мобільний застосунок «Моя податкова».