Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На часі: про легалізацію трудових відносин йшлося на зустрічі представників Старосинявської селищної ради та податківців

опубліковано 21 березня 2023 о 08:28

Працівники податкової інспекції спільно з Старосинявською селищною радою в складі робочої групи з питань легалізації, виплати заробітної плати і зайнятості населення провели обстеження торгових місць на місцевому ринку з метою виявлення роботодавців, які використовують незадекларовану працю. 

Як зазначила керівник Старосинявської ДПІ Галина Гук, головна мета таких візитів – це стимулювання суб’єктів господарювання працювати виключно в правовому полі та сумлінно сплачувати податки та збори, таким чином підтримувати економічний фронт в умовах воєнного стану. На сьогодні істотно зросли вимоги до належного оформлення найманих працівників та підвищено ступінь відповідальності роботодавців.  

Зроблено акцент на тому, що нелегальна трудова діяльність – це відповідальність не лише роботодавця, а й працівника. Погоджуючись працювати нелегально працівники самі себе позбавляють права вимагати передбачені державою соціальні гарантії.  Адже лише офіційне оформлення трудових відносин гарантує право на відпочинок, забезпечення виплати заробітної плати в повному обсязі, державний захист від незаконного звільнення. 

Податківці звернулись до суб’єктів господарювання із закликом офіційно укладати трудові договори з виплатою легальної заробітної плати не менше мінімальної. Сплачувати єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. 

Крім того, надано відповіді на запитання щодо використання РРО, ведення обліку ТЗ, ліцензування ГД. Окремо проінформовано про особливості деклараційноі кампанії доходів, які одержані у 2022 році.

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотного зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua