Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Старокостянтинівська ДПІ: про сплату майнових податків задля наповнення місцевої скарбниці

опубліковано 31 травня 2024 о 10:37

Відбулася робоча зустріч начальника Старокостянтинівської державної податкової інспекції Сергія Дем’янюка з сільським головою Староостропільської сільської об’єднаної територіальної громади Юрієм Соломіним.

Під час зустрічі говорили про особливості нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, земельного податку та податку на нерухоме майно.
Учасники зустрічі досягли домовленості щодо проведення моніторингу суб’єктів підприємництва, які ведуть господарську діяльність на території громади і при цьому не зареєстровані в ЄДР та суб’єктів підприємницької діяльності, що фактично займаються реалізацією підакцизної продукції та не сплачують акцизний податок; щодо спільної боротьби з незаконною зайнятістю населення; про проведення роз’яснювальної роботи щодо погашення податкового боргу в розмірі 3060 грн.
Наголошено, що громадяни зобов'язані подавати органам ДПС відомості про зміну даних (в тому числі реєстрацію зміни місця проживання). Такі відомості можна подати особисто до контролюючого органу або в електронному вигляді, не відвідуючи орган ДПС, а скориставшись електронним сервісом ІТС «Електронний кабінет». 

В ході зустрічі надано практичну допомогу у встановленні та використанні застосунку «Моя податкова», зокрема отримання відомостей про суми виплачених доходів.