Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця: очільниця податкової служби Хмельниччини Ірина Зленко провела виїзну робочу зустріч з платниками Шепетівського району

опубліковано 06 жовтня 2023 о 11:57

Команда фахівців податкової служби Хмельниччини на чолі з керівником Головного управління ДПС Іриною Зленко у форматі безпосереднього активного діалогу зустрілася з головами територіальних громад та представників малого і середнього бізнесу, який працює на території обслуговування Шепетівської ДПІ.

Під час спілкування із суб’єктами господарювання провідні фахівці податкової служби зробили акцент на змінах, пов’язаних із Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», а також нормах законодавства щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

«Податкова служба продовжує підтримку партнерських відносин з територіальними громадами і сумлінним бізнесом. У ході такої співпраці податківці надають роз’яснення стосовно новацій законодавства у частині проведення податкових перевірок, розглядаються важливі аспекти діяльності для платників ПДВ та особливості застосування РРО/ПРРО у період дії воєнного стану. Зустріч у Шепетівці засвідчила бажання бізнесу рухатись вперед у законодавчому полі. Лише разом ми наближаємо Перемогу, тримаючи економічний фронт. Очевидно, що під час війни бізнес мотивований вирішенням базових завдань – збереженням робочих місць, наданням волонтерської допомоги нашим захисникам та своєчасною сплатою податків. А це – головне», - наголосила у ході спілкування Ірина Зленко. 

У ході діалогу представники робочої групи ГУ ДПС надали вичерпні відповіді на запитання, а також наголосили, що сумлінне виконання податкових зобов’язань наразі важливо як ніколи.

З надано грунтовні роз’яснення щодо особливостей застосування РРО/ПРРО у разі проведення розрахункових операцій та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону № 3219. Окремі інформаційні кейси – резерви наповнення місцевого бюджету, штрафи за використання незадекларованої праці, адміністрування та сплата мінімального податкового зобов’язання, недопущення погашення податкового боргу, мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС -  ще один крок до цифрової податкової служби у цифровій державі.

Завершилась  комунікація у Шепетівці актуальним інтерв’ю керівника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Ірини Зленко журналістам регіонального телеканалу.