Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікації: податківці у форматі активного діалогу роз’яснили платникам важливі зміни у податковому законодавстві

опубліковано 19 вересня 2023 о 12:17

Провідні фахівці Головного управління ДПС у Хмельницькій області продовжують проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з платниками податків регіону задля якісного й оперативного інформування бізнесу щодо новацій, запроваджених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».  

За участі начальника управління оподаткування фізичних осіб Оксани Дмитрієвої та начальника Хмельницького відділу податків і зборів з фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб Володимира Мороза проведено тематичний семінар із платниками податків. 

Представників бізнесу детально проінформовано про основні положення Закону №3219. Зокрема податківці акцентували увагу на відновленні відповідальності бізнесу за порушення фіскалізації готівкових операцій під час торгівлі чи надання послуг. Також нагадали присутнім, що уряд ще з 1 січня 2022 року зобов’язав усіх суб’єктів господарювання здійснювати готівкові розрахунки виключно із застосуванням РРО чи ПРРО.   

Усі учасники діалогу долучилися до обговорення заходів з декларування праці. Податківці акцентували увагу на питаннях легалізації найманої робочої сили, підвищення рівня заробітної плати, своєчасної сплати податків та зборів до бюджету та сплати єдиного податку, недопущення росту податкової заборгованості. Окремо розʼяснено особливості нарахування мінімального податкового зобовʼязання, термінів сплати узгоджених податкових зобов’язань з МПЗ, а також можливості проведення звірки у разі незгоди із сумою податкового зобов’язання. 

«Важливо, щоб усі учасники ринку праці, роботодавці та наймані особи, розуміли наскільки стратегічно важливим є питання офіційного оформлення трудових відносин. Недобросовісне використання праці найманих осіб чи так звана «сіра» зайнятість позбавляють громадян соціальних гарантій, а бюджет-коштів. Тож тіньова зайнятість – неприпустиме явище у будь-який час, а у період воєнного стану особливо. Маємо разом тримати економічний фронт, щоб наближати перемогу», - наголосила Оксана Дмитрієва.  

На запитання платників надано обґрунтовані відповіді та розʼяснення. Наголошено, що у разі виникнення питань, які потребують оперативного розгляду, платники податків можуть звертатись на Комунікаційну податкову платформу, відправивши лист на електронну скриньку за адресою km.ikc@tax.gov.ua.