Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робочі зустрічі: формат діалогу з представниками громади Красилівщини забезпечив конструктив і податковий позитив

опубліковано 17 березня 2023 о 08:58

Керівник Головного управління ДПС у Хмельницькій області Ірина Зленко разом із представниками своєї команди провела робочу зустріч з бізнес спільнотою та очільниками Красилівської, Антонінської, Заслучненської і Щиборівської громад, у ході якої обговорено актуальні питання наповнення бюджету в період воєнного стану.

Загалом у ході ділового і зацікавленого спілкування проаналізовано питання наповнення бюджету, проблеми, що виникають у діяльності бізнесу та окреслено шляхи їх вирішення за участю соціально відповідального бізнесу та активу територіальних громад.

У ході дискусії керівник податкової служби Хмельниччини надала роз’яснення щодо розблокування податкових накладних та залучення додаткових резервів наповнення бюджету, а керівники провідних галузевих підрозділів проінформували учасників зустрічі про законодавчі новації, важливі питання адміністрування та сплати податків, шляхи та переваги податкового сервісу. Зокрема, наголошено на плюсах застосування РРО/ПРРО, необхідності проведення звірки громадян у випадку зміни адреси проживання, погашення податкової заборгованості, декларування найманої праці, протидії корупції.

«Примітно, що розпочатий нами діалог активно підтримали представники бізнесу та очільники громад. Зокрема, міський голова Ніла Островська висловила слушні думки стосовно залучення бюджетних резервів та підтримки економічного фронту, який є не менш важливий для громади і для країни в цілому. Це кошти, які насамперед ідуть на оборону України та соціальні виплати. Вкотре ми отримуємо пропозицію щодо реалізації принципового питання: у період війни податки мають платили усі і разом наближали Перемогу», – наголосила Ірина Зленко. 

Також на зустрічі головними темами обговорення були питання адміністрування та сплати ПДВ під час дії воєнного стану, декларування найманої праці, залучення до цих процесів потенціалу територіальних громад. Адже практика роботи вкотре підтверджує той факт, що зворотний зв'язок з платниками податків необхідний у сьогоднішніх реаліях, він забезпечує позитив у вигляду відповідного бюджетного результату і сталого розвитку. 

Підвищують ефективність комунікації з платниками і сучасні електроні сервіси, робота гарячих телефонних мобільних ліній, формат Комунікаційної податкової платформи. Це той відкритий  і дієвий формат, який також працює на результат і на досягнення перемоги. Все буде Україна!- переконані податківці Хмельниччини.