Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: питання оподаткування під час зустрічі з платниками податків обговорили у Чемерівцях

опубліковано 29 червня 2022 о 15:50

Відбулася зустріч начальника Чемеровецької ДПІ  Головного управління  ДПС у Хмельницькій області  Валентини Гнатовської з платниками податків, де розглянули питання податкового законодавства під час дії воєнного стану.

У ході зустрічі розглядалися особливості оподаткування власної сільськогосподарської продукції відповідно до вимог Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» та питання оподаткування доходів спеціалістів резидента Дія Сіті відповідно до вимог Закону України від 14 грудня 2021 року № 1946-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні».

Також, присутнім нагадали, що з 01 вересня 2021 року стартувала кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування та наголосили, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування.

Присутнім повідомлено про зміни у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та програмних РРО з 1 січня поточного року.

Окремо очільниця ДПІ зупинилися на категоріях платників податків у яких виникає обов’язок у поданні декларації про майновий стан і доходи під час кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році, яка стартувала 01 січня поточного року та звернули увагу присутніх на право громадян на податкову знижку.

Наприкінці зустрічі обговорювались питання легалізації заробітної плати, правильності заповнення реквізиту «призначення платежу» при сплаті податкових забов’язань та роботи антикорупційного сервісу ДПС «Пульс».